Anti-Cellulite behandeling met VelaShape

Cellulite, een aandoening waarbij de huid putjes en bultjes vertoond, wordt veroorzaakt door verkleefde vetcellen in de lagen onder de huid. Hierdoor krijgt de huid een uiterlijk dat vergelijkbaar is met een ‘sinaasappelschil’. Cellulite komt vooral voor op billen en bovenbenen.

Gelukkig is hier zeker iets tegen te doen! Met een VelaShape behandeling worden de verkleefde vetcellen afgebroken. De zichtbaarheid van cellulite zal hierdoor sterk verminderen, of zelfs geheel verdwijnen.

Anti-Cellulite behandeling met VelaShape
5 1
resultaten velashape behandelingen

Anti-Cellulite behandeling met VelaShape

Cellulite, in de volksmond ook wel ‘sinaasappelhuid’ genoemd, is een aandoening waarbij de huid putjes en bultjes vertoond. Dit wordt veroorzaakt door opgehoopt/verkleeft vet in de lagen onder de huid. Hierdoor krijgt de huid een uiterlijk dat vergelijkbaar is met een ‘sinaasappelschil’. Cellulite komt vooral voor op billen en bovenbenen van vrouwen, maar ook mannen kunnen hier last van krijgen. Cellulite wordt, wat vaak veronderstelt wordt, niet veroorzaakt door overgewicht. De hoofdveroorzakers vinden wij in de ‘levensstijl’. Overmatige consumptie van alcohol, geraffineerde suikers, nicotine, cafeïne en onvoldoende lichaamsbeweging dragen bij aan de ontwikkeling van cellulite. Maar ook veranderingen in de vrouwelijke hormonale huishouding en erfelijkheid spelen mee.

Cellulite is een harnekkige aandoening welke niet eenvoudig is te bestrijden. De verkleefde vetcellen reageren nauwelijks op dieëten en sporten, maar met VelaShape is er weldegelijk iets tegen te doen! Door toepassing van infrarood warmte gecombineerd met bipolaire radiofrequentie-energie zullen de verkleefde vetcellen afgebroken worden en ‘vrij’ komen om vervolgens, op natuurlijke wijze, door het lichaam afgevoerd te worden. Cellulite zal sterk verminderen of zelfs compleet verdwijnen waarna uw huid er weer glad en strak uit zal zien.

Cellulite en cellulites, wat is het verschil

Cellulite is iets anders dan Cellulites. Waar Cellulite een ongevaarlijke aandoening is welke heel goed met VelaShape is aan te pakken, is Cellulites een ernstige bacteriële infectie in de onderhuidse vetlagen welke roodheid, zwelling en pijn van de huid veroorzaakt. Hoewel VelaShape de gevolgen van cellulites kan verminderen, de oorzaak (huidontsteking) kan niet bestreden worden. Hiervoor adviseren wij je om een afspraak met huisarts of dermatoloog te maken.

Oorzaken van de ‘Sinaasappelhuid’ (Cellulite)

Cellulite bouwt zich langzaam op waarbij het in de beginfase amper opvalt. Over een periode die jaren in beslag kan nemen, ‘vullen’ steeds meer cellen in de onderste huidlaag zich met verkleefd vet, waardoor de ‘sinaasappelhuid’ steeds zichtbaarder wordt. Vooral tijdens de zomer wanneer wij onze benen, op bijvoorbeeld het strand, laten zien geven benen met cellulite en gevoel van onzekerheid. De benen bedekt laten is natuurlijk een oplossing, maar dat is echt niet nodig! Cellulite is namelijk prima te behandelen met enkele VelaShape behandelingen, waarna u uw gladde en strakke benen vol trots kunt vertonen. Alvorens de cellulite te bestrijden, is het goed om te weten waar de cellulite nu precies vandaan komt.

Zoals gezegd, de werkelijke oorzaak zit in de verkleefde vetcellen in de onderhuid. De mate van zichtbaarheid van de bobbels wordt echter versterkt door andere factoren, zoals opgehoopt vocht en vermindering van de flexibiliteit van de huid (slappe huid). Wanneer de cellulite in een nog niet zo ver stadium is ontwikkeld, kun je wellicht volstaan met het aanpakken van de ‘zichtbaarheids oorzaken’. Dit komt hoofdzakelijk neer op het aanpassen van je levensstijl, er zijn geen speciale behandelingen voor nodig. Voor het aanpakken van de werkelijke oorzaak (verkleefde vetcellen) is een VelaShape behandeling de aangewezen methode. Maar ook dan adviseren wij je om eens aandachtig naar je levensstijl te kijken.

Roken

Nicotine heeft een versterkende werking op cellulitesNatuurlijk hoeven we je niet uit te leggen dat roken slecht is voor de gezondheid, maar als je weet dat roken ook die lelijke bobbels op je bovenbenen en billen verergert, is dat wellicht een extra motivatie om nu écht te stoppen met roken! Door het roken van sigaretten krijg je naast nicotine ook tal van andere chemicaliën binnen. Deze zorgen voor een verstoring van de aanmaak van bindweefsel, met als gevolg een slechtere doorbloeding en ophoping van vocht. Resultaat: Je cellulite wordt beter zichtbaar! Met de populaire e-sigaret krijg je nog steeds nicotine binnen en is daardoor geen oplossing. Er zit niets anders op, hoe moeilijk het ook is, stop met roken! (heel veel succes!)

Pijnstillers

Medicijnen en pijnstillers in het bijzonder veroorzeken cellulitesPijnstillers, zoals aspirine en ibruprofen, hebben als bijwerking dat je lichaam vocht niet goed kan afvoeren. Het vocht hoopt zich hierdoor op en zal de zichtbaarheid van cellulite versterken. Wanneer je veel pijnstillers slikt, in het bijzonder op doktersvoorschrift, is het niet raadzaam hier zomaar mee te stoppen. Zodra je stopt zal in een reactie hierop je lichaam (veel) extra vocht gaan afvoeren. Stop dus niet plotseling maar bouw het af. Slik je op doktersvoorschrift, overleg dan eerst de mogelijkheden met je huisarts.

Zitten met gekruisde benen

Cellulites wordt veroorzaakt door langdurig te zitten met gekruisde benenLangdurig zitten verstoort de bloedcirculatie in je benen. Zit je met gekruisde benen versterkt dat effect in grote mate. Tijdens het zitten worden de belangrijkste aders in je benen afgekneld en zal de toe- en afvoer van bloed moeizamer verlopen. Een gevolg van een verstoorde bloedcirculatie is dat je lichaam op de ‘knelpunten’ van de aders vocht gaat opslaan. Zoals je inmiddels begrijpt is opgehoopt vocht een reden wat cellulite duidelijker zichtbaar maakt. Als je in een situatie zit waarbij je niet unt voorkomen om veel en langdurig te zitten, bijvoorbeeld op je werk, zorg dan in ieder geval dat je je benen niet kruist. Zorg tijdens je werk dat je voldoende beweging krijgt. Sta af en toe op en loop een rondje, maak fietsbewegingen met je benen onder je buro en rek en strek je benen regelmatig.

Dieëten en sporten

verkeerd dieeten en sporten kan cellulites versterkenDieëten en sporten is geweldig om kilo’s te verliezen en dat moet je ook zeker blijven doen! Maar puur vet verbranden heeft geen invloed op de verkleefde vetcellen die cellulite veroorzaken. Sterker nog, die lelijke bobbels op je huid zullen beter zichtbaar worden. Cardio training en een tekort aan eiwitten door crash dieëten hebben wel invloed op je vet verbranding, maar maken je huid minder elastisch en stevig. Daarnaast zal een tekort aan eiwitten ook zorgen voor extra vochtophoping. Hierdoor zal de cellulite beter zichtbaar worden. Zorg met trainen dat je cardio afwisselt met krachttraining. Zorg bij het dieëten dat je kiest voor een eiwitrijk dieet met weinig koolhydraten. Een stevige elastische huid zorgt ervoor dat cellulite minder zichtbaar wordt.

Alcohol en suiker

Cellulites wordt erger door consumptie van alcohol en suikerAlcohol en (geraffineerde) suiker zijn pure energie voor je lichaam. Het is de eerste ‘bron’ die je lichaam zal verbranden om aan de nodige energie te komen. Dat houdt in dat vetten niet verbrand worden en als reserve wordt/blijft opgeslagen. Worden deze reserves langdurig niet gebruikt gaat het vet zich verkleven en veroorzaakt cellulite. Daarnaast veroorzaken de giffen in alcohol voor een verstoring van je hormoonhuishouding waardoor je lichaam niet alleen meer vet en vocht gaat vasthouden, maar ook de aanmaak van elastine en collageen zal afnemen. Zelfs ‘af en toe’ een wijntje is sterk af te raden als het gaat om de bestrijding van cellulite.

Zonschade

Smeren tegen cellulites. Zonneschade is bijzonder schadelijk voor je huidLangdurige bloodstelling aan zonnestralen hebben een desastreus effect op je huid. Een verbrande huid is het pijnlijke bewijs hoe schadelijk de zon voor je huid kan zijn. Zorg dat, als je gaat zonnebaden, je je regelmatig goed insmeert met een hoge factor zonnebrand. Ook na het zonnen goed insmeren met een hydraterende crème. Ga ook niet te lang achter elkaar liggen bakken, heb geduld dat bruine kleurtje komt vanzelf! Als je dat toch te lang vindt duren kun je altijd kiezen voor een veilig alternatief zoals spray tanning.

Water drinken

Drink voldoende water om cellulites tegen te gaanUiteraard bedoelen wij te weinig water drinken! Water zorgt voor hydratatie van je lichaam, en dus ook je huid. Maar niet alleen dat. Water zorgt er ook voor dat afval stoffen die zich in je lichaam opbouwen goed afgevoerd kunnen worden. Ook vet welke wordt losgemaakt door de VelaShape behandeling wordt door middel van water afgevoerd door je lichaam. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, drink dagelijks voldoende water. Een volwassen persoon heeft gemiddeld 3 liter water nodig, maar bij ernstig zweten door bijvoorbeeld warmte of sporten is er meer water nodig. Je kunt nooit teveel water drinken. In plaats van water kun je ook groene thee drinken, maar dan natuurlijk zonder toevoeging van suiker.